VOLG JE ONS AL OP SOCIAL MEDIA? BLIJF OP DE HOOGTE VAN AANBIEDINGEN, NIEUWS EN AANGEPASTE OPENINGSTIJDEN! —>
Stacks Image 5
Juice Monkey is in 2015 opgericht door Daniëlle van Velsen. Rond 2010 kreeg Daniëlle te maken met vage klachten in haar lichaam; dat ging van kwaad tot erger. Vele onderzoeken, testen en ziekenhuisbezoeken later kwam de uiteindelijke diagnose; een vorm van reuma. Er viel een last van haar schouders dat er eindelijk duidelijkheid was, maar tegelijkertijd kwam er een probleem bij…het permanent slikken van zware medicatie….Omdat ze het niet zag zitten de rest van haar leven zoveel medicijnen te slikken is ze op onderzoek uitgegaan en eerst gestart met het reinigen van haar lichaam door 3 maanden lang alleen maar plantaardig te eten in combinatie met het drinken van (groente)sappen. Zij knapte zienderogen op, de pijn werd minder, haar huid ging meer stralen, haar energieniveau nam toe en ze ging beter slapen. Het ging zelfs zo goed dat ze al vrij snel kon stoppen met de medicijnen. Dit is een ommekeer geweest in haar eetpatroon en dat heeft haar interesse gewekt in de helende werking van voeding. Na jaren in de media en het bedrijfsleven te hebben gewerkt heeft ze uiteindelijk in 2015 de stoute schoenen aangetrokken, haar hart gevolgd en de deuren van Juice Monkey Bussum geopend. Het is haar missie om iedereen stapje voor stapje een stukje bewuster en gezonder te maken en mensen te laten ervaren dat (groene) sappen en gezond eten ook heel smaakvol kunnen zijn!

De sappen van Juice Monkey zijn raw, glutenvrij, lactosevrij, sojavrij, vrij van toegevoegde suikers*, vegan, ongepasteuriseerd en biologisch!

*m.u.v. van een enkele smoothie of notenmelk waar dadels en/of ahornsiroop aan toegevoegd zijn.
DETOX REVIEW "'T GOOI BRUIST":
Stacks Image 57
Het woord ‘Monkey’ in de naam staat voor ‘ongedwongen gekkigheid’. Daniëlle beschikt over een indrukwekkende hoeveelheid kennis op het gebied van voeding, wat onder meer tot uiting komt in de samenstelling van de biologische juices. Ik ben al jaren van plan een sapkuur te doen, dus op naar Juice Monkey voor een detox.

“Het doel van een detox ofwel juice cleanse (3, 5 of 7 dagen) is het lichaam ontdoen van gifstoffen en het immuunsysteem boosten”, legt Daniëlle uit. “Mogelijke effecten zijn een verhoogde weerstand, betere concentratie, een stralende huid en een energiek gevoel. Zo’n 5 dagen voor aanvang stop je met het eten van bepaalde voedingsmiddelen, zoals slechte vetten, suiker, zuivel, alcohol en cafeïne. Daarnaast bereid je al je maaltijden vers, zodat het ontgiftingsproces in werking wordt gesteld. Ook ontvang je van mij informatie omtrent het opbouwen ná de cleanse.”

Na de voorbereiding, waarbij ik ietsje gesmokkeld heb met de cafeïne, ga ik van start. De dag begint met een gembershotje. Een goede, ietwat heftige vervanger voor de koffie waar ik normaal gesproken mee start. Ik voel me al direct gezond bezig! Per dag mag ik 6 flesjes biologisch sap drinken. In elk flesje zit sap van ruim een kilo groente (90%) en fruit (10%). De sappen zijn bovendien uitgebreid getest op smaak, voedingswaarde en functie. Vanwege de werking drink je de sappen in een bepaalde volgorde en het eerste sapje smaakt ondanks de groene kleur verrassend lekker.
Stacks Image 60
’s-Morgens krijg ik ergens chocola aangeboden. Cacao is toch ook gezond, denk ik stiekem, maar ik beheers me. Ik kijk alweer uit naar de volgende smaak. ’s Middags houdt iemand een zak saucijzenbroodjes onder mijn neus en mijn hand verdwijnt als vanzelf in de zak. Op het laatste moment bedenk ik me dat ik aan het detoxen ben. Ik zou het bijna vergeten! Ik neem mijn volgende sapje en tegelijkertijd valt het me op dat ik totaal geen honger-gevoel heb. Appeltje eitje, denk ik.

De tweede dag gaat het me echter moeilijker af. Daniëlle had me al gewaarschuwd dat deze tweede dag soms lastig kan zijn en dit is mede afhankelijk van een juiste voorbereiding.

Ik merk dat er van alles gaande is in mijn lichaam. Ik heb hoofdpijn en ben een beetje emotioneel. Er komen afvalstoffen vrij, dit hoort er kennelijk bij en honger heb ik zeker niet.

Ik geef toe aan mijn vermoeidheid, ga vroeg naar bed en de volgende dag ga ik opgewekt weer verder. Na afloop van de cleanse voel ik me beter dan de afgelopen maanden. Bruisende energie zou je het kunnen noemen. Ik slaap beter en voel me helder in mijn hoofd. Bovendien ben ik twee kilo afgevallen. Niet de insteek, maar wel leuk meegenomen.

SAPLAB JUICE MONKEY - JUICEMONKEY.NL - INFO@JUICEMONKEY.NL - VERSE BIOLOGISCHE RAW JUICES, SMOOTHIES, ACAI BOWLS, DETOX, THEE, KOFFIE, SALADE, SOEPEN, HOMEMADE SNACKS EN MEER!

Stacks Image 50
Stacks Image 53